Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pappardelle med Karljohansvamp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 200 g pappardelle
  • 200 g karljohanssvamp
  • 
2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk chiliflakes
  • olivolja
  • tryffelolja

  • salt och peppar
  • parmesan

Så här gör du

  1. Rensa Karl-Johansvampen och skär den i tunna skivor på längden. Sätt på pastavattnet. Krossa 2 hela vitlöksklyftor lätt med en kniv. Värm rikligt med olivolja i en panna och lägg ner vitlöken. OBS får inte bli bränd ska bara smaksätta oljan. Lägg i svampen, salta och krydda med chiliflakes. Sänk värmen och stek tills de blivit mjuka. Salta pastavattnet och lägg ner pastan. Ta ur vitlöksklyftorna. Blanda ned pastan i svampen med lite av pastavattnet och låt pastan koka färdigt tillsammans med svampen i stekpannan. Riv över parmesan, svartpeppar, ringla över tryffelolja.