Pappardelle med Karljohansvamp

Jenny
Ingredienser
2 portioner
- 200 g pappardelle
- 200 g karljohanssvamp
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk chiliflakes
- olivolja
- tryffelolja
- salt och peppar
- parmesan
Så här gör du
- Rensa Karl-Johansvampen och skär den i tunna skivor på längden. Sätt på pastavattnet. Krossa 2 hela vitlöksklyftor lätt med en kniv. Värm rikligt med olivolja i en panna och lägg ner vitlöken. OBS får inte bli bränd ska bara smaksätta oljan. Lägg i svampen, salta och krydda med chiliflakes. Sänk värmen och stek tills de blivit mjuka. Salta pastavattnet och lägg ner pastan. Ta ur vitlöksklyftorna. Blanda ned pastan i svampen med lite av pastavattnet och låt pastan koka färdigt tillsammans med svampen i stekpannan. Riv över parmesan, svartpeppar, ringla över tryffelolja.

Du kanske även gillar