Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pappardelle med currysås på lammfärs

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g färsk pappardelle
  • 1 gul lök
  • 500 g lammfärs
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk salt
  • 400 g krossade tomater
  • 2 salladslökar
  • olja till stekning

Semitorkade tomater

  • 12 cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 5 kvistar timjan
  • flingsalt

Till servering

  • semitorkade tomater
  • 40 g hyvlad ost, till exempel parmesan
  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Semitorkade tomater: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Lägg cocktailtomaterna på en plåt, dela några på mitten.
  3. Droppa över olja och strö över timjan. Sätt in tomaterna mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Strö över flingsalt.
  4. Skala, hacka och stek löken i olja. Lägg i färsen och fräs den.
  5. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar, lägg i paprikan och strö över curry och salt. Häll på de krossade tomaterna och låt det puttra ett par minuter. Strimla salladslöken och strö över.
  6. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  7. Lägg upp pastan på tallrikar och lägg på såsen. Hyvla över parmesan och garnera med timjan.
  8. Servera med semitorkade tomater