Pappardelle med currysås på lammfärs

Ingredienser
4 portioner
- 400 g färsk pappardelle
- 1 gul lök
- 500 g lammfärs
- 1 röd paprika
- 2 tsk curry
- ½ tsk salt
- 400 g krossade tomater
- 2 salladslökar
- olja till stekning
Semitorkade tomater
- 12 cocktailtomater
- 2 msk olivolja
- 5 kvistar timjan
- flingsalt
Till servering
- semitorkade tomater
- 40 g hyvlad ost, till exempel parmesan
- färsk timjan
Så här gör du
- Semitorkade tomater: Sätt ugnen på 160 grader.
- Lägg cocktailtomaterna på en plåt, dela några på mitten.
- Droppa över olja och strö över timjan. Sätt in tomaterna mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Strö över flingsalt.
- Skala, hacka och stek löken i olja. Lägg i färsen och fräs den.
- Kärna ur och skär paprikan i små tärningar, lägg i paprikan och strö över curry och salt. Häll på de krossade tomaterna och låt det puttra ett par minuter. Strimla salladslöken och strö över.
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Lägg upp pastan på tallrikar och lägg på såsen. Hyvla över parmesan och garnera med timjan.
- Servera med semitorkade tomater

Du kanske även gillar
Populära recept