Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pappardelle al pomodoro – pasta i tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pappardelle med ägg + salt till pastavattnet
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 500 g passerade tomater (passata di pomodoro)
  • 1 litet knippe basilika, plockade blad
  • 100 g riven parmesanost
  • salt, nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp pastavattnet och fega inte med saltet. Lägg i pastan och rör om så att den inte klibbar. Koka enligt anvisningen på paketet.
  2. Skala och krossa vitlöksklyftan. Värm en stor stekpanna med olivolja och stek vitlöken gyllene. Häll på passatan, sänk värmen och låt såsen puttra i några minuter. Ta upp vitlöksklyftan.
  3. Häll av pastan väl och vänd in den i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar ur kvarn, blanda ner basilika och strö parmesan över alltihop. Fram med rätten på bordet och ät på en gång.