Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paolo Robertos bästa tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 605 st har redan röstat

Ingredienser

1 sats
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten gul lök
  • 1 hel vitlöksklyfta
  • 5 strimlade basilikablad
  • 1/2 tsk salt, cirka
  • 1 nypa strösocker

Så här gör du

  1. Värm upp olivoljan i en kastrull.
  2. Skala och halvera den gula löken och låt halvorna fräsa långsamt i oljan tillsammans med vitlöksklyftan utan att de tar färg.
  3. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra utan lock i 30 minuter för att reducera en del av vätskan i såsen (håll noggrann koll på såsen så den inte bränns).
  4. Ta upp och kasta lökhalvor och vitlök.
5 kommentarer om "Paolo Robertos bästa tomatsås"