Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paolo Robertos bästa tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 404 st har redan röstat

Har du någonsin undrat hur en äkta italienare gör sin tomatsås? Här har du svaret. Här är ett enkelt och supergott recept på en italiensk tomatsås från Paolo Roberto. Perfekt till pizza eller pasta. Går snabbt att laga och sedan puttrar den ihop av sig själv och blir supergod!

Ingredienser

1 sats
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 liten gul lök
  • 1 hel vitlöksklyfta
  • 5 strimlade basilikablad
  • 1/2 tsk salt, cirka
  • 1 nypa strösocker

Så här gör du

  1. Värm upp olivoljan i en kastrull.
  2. Skala och halvera den gula löken och låt halvorna fräsa långsamt i oljan tillsammans med vitlöksklyftan utan att de tar färg.
  3. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra utan lock i 30 minuter för att reducera en del av vätskan i såsen (håll noggrann koll på såsen så den inte bränns).
  4. Ta upp och kasta lökhalvor och vitlök.
5 kommentarer om "Paolo Robertos bästa tomatsås"