Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panzanella – recept på italiensk sallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g mogna tomater, exempelvis röda kvisttomater, gröna tomater, cocktailtomater
  • 1 rödlök

Sås

  • 4-5 sardeller
  • 4-5 msk olivolja
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1/2 kruka basilika, strimlad
  • 1 liten knippa persilja, hackad eller strimlad

Till servering och garnering

  • 4 skivor surdegs-lantbröd
  • flingsalt, nymalen svartpeppar
  • 1 vältvättad eller ekologisk citron, strimlat skal av
  • 8-10 stora kapris

Så här gör du

  1. Skär tomaterna i bitar eller skivor. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  2. Hacka sardellerna och blanda dem med olivolja, vitlök, vinäger, citronsaft, basilika och persilja. Vänd ner tomaterna och köken.
  3. Pensla brödet med oljan och rosta det i en grill- eller stekpanna.
  4. Toppa brödet med salladen. Salta, peppra, toppa med citronskal och kapris.