Panpizza

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
4 portioner
- 50 g jäst
- 5 dl vatten, 35 grader
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 2 tsk strösocker
- 1 msk bakpulver
- ca 13 dl vetemjöl special
- olivolja till formen
Fyllning
- drygt 1 dl pizzasås, färdig från burk
- 300 g salami
- 200 g champinjoner
- 500 g riven mozzarella
Till garnering
- basilika
Så här gör du
- Smula jästen i en degbunke och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i bunken. Arbeta ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
- Smörj 4 runda pajformar/bakformar, cirka 23 centimeter i diameter med löstagbar kant med olja. Dela degen och kavla ut till 4 runda pizzor och lägg i formarna. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 225 grader. Bred på ett lager på lager med tomatsås, strimlad salami, skivade champinjoner och riven mozzarella på pizzorna. Grädda i två omgångar mitt i ugnen, cirka 15 minuter. Garnera med basilika.

Du kanske även gillar
Populära recept