Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panpizza

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 35 grader
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • ca 13 dl vetemjöl special
  • olivolja till formen

Fyllning

  • drygt 1 dl pizzasås, färdig från burk
  • 300 g salami
  • 200 g champinjoner
  • 500 g riven mozzarella

Till garnering

  • basilika

Så här gör du

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ner i bunken. Arbeta ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
  2. Smörj 4 runda pajformar/bakformar, cirka 23 centimeter i diameter med löstagbar kant med olja. Dela degen och kavla ut till 4 runda pizzor och lägg i formarna. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Bred på ett lager på lager med tomatsås, strimlad salami, skivade champinjoner och riven mozzarella på pizzorna. Grädda i två omgångar mitt i ugnen, cirka 15 minuter. Garnera med basilika.