Logga in här

Pannstekt haricots verts med chili och sichuanpeppar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 150 g Färska haricots verts
  • 10 g Ingefära
  • 1 st Vitlök
  • 1 st Salladslök
  • 1 msk Sichuanpeppar
  • 2 st Torkad chili
  • 2 msk Ljus soja
  • 1 msk Matolja

Så här gör du

  1. Skär av båda ändarna på haricots verts.
  2. Värm upp en panna med 1 msk matolja på mellanhög temperatur. Tillsätt sichuanpeppar och stek i 1 minut.
  3. Kasta sichuanpepparn men låt den nu mycket aromatiska oljan vara kvar.
  4. Tillsätt haricots verts och stek i ca 5 min tills de fått färg.
  5. Medan haricots verts steker, skär ingefära i tunna stavar. Finhacka salladslök, och skiva vitlök.
  6. När haricots verts fått färg, tillsätt ingefära, salladslök, vitlök och haricots verts. Smula ner chili. Stek tills att salladslöken doftar. Tillsätt ljus soja. Rör om snabbt och servera.