Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannkakswraps med kalkon och spenat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 
350 g mjöl

  • 5 dl mjölk
  • 
2 ägg, separerade
  • 
2 msk olivolja

  • 500 g färsk spenat
  • 
100 g philadelphiaost
  • 
1 msk citronsaft
  • 
200 g rökt kalkon (eller skinka), strimlad
  • 
1 salladslök, skuren i ringar
  • 
salt

  • svartpeppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på lägsta värme/värmehållning.

  2. Gör en pannkakssmet genom att blanda mjöl, mjölk och äggulor, en matsked olja och lite salt. Låt smeten stå och vila i 10 minuter. Vispa sedan äggvitan till ett hårt skum och ställ den i kylen en stund.

  3. Förväll spenaten några minuter i lite kokande, saltat vatten. Krama vattnet ur spenaten och hacka den sedan i småbitar.

  4. Blanda philadelphiaosten med citronsaften och krydda med salt och svartpeppar.

  5. Vänd ner äggvitorna i pannkakssmeten och stek åtta pannkakor i resten av oljan. Håll de färdiga pannkakorna varma i ugnen.

  6. Bred osten på pannkakorna, lägg på spenaten, kalkonen och salladslöken. Krydda med salt och svartpeppar och servera genast.