Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannkaksmuffins med grädde och sylt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjölk (helst 3% fetthalt)
  • 3 st ägg
  • olja att smöra formarna med
  • vispad grädde och sylt till servering

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Använd gärna stora bullformar i stadigt papper. De på bilden är 7–8 cm i diameter – eller ta en muffinsplåt (det kanske blir några fler muffins då).
  3. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
  4. Rör i mjölken och därefter äggen. Vispa till en jämn pannkakssmet.
  5. Smörj muffinsformen med olja (behövs inte med pappersformarna) och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten.
  6. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”.
  7. Servera med vispad grädde och sylt.