Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannkaksmuffins med äppelkompott & kanelgrädde

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 muffins
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 ägg, delat i gula och vita
  • 1 msk smör till formen

Äppelkompott

  • 4 äpplen
  • 1 dl vatten
  • 1 ⁄2 citron, saften
  • 3 ⁄4 dl strösocker majsena, till redning

Kanelgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk malen kanel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa i mjölken lite i taget. Vispa i äggen och den separata äggulan. Vispa upp äggvitan i en separat bunke och vänd ner i smeten.
  3. Smörj en muffinsplåt med smör och häll i smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  4. Äppelkompott: skala och skär äpplena i centimeterstora bitar och koka med vatten, citron och socker i cirka 5 minuter tills äppelbitarna börjar mjukna. Red av med majsena utrört i lite kallt vatten. Låt kompotten svalna.
  5. Kanelgrädde: Vispa upp alla ingredienser till ett fluffigt skum.
  6. Servera pannkaksmuffins med äppelkompotten och lätt vispad kanelgrädde.