Logga in här

Pannkakor, choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 56 st har redan röstat

Ingredienser

8 - 10 stycken

Sås:

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 dl mörk choklad 60-70%, finhackad

Pannkakor:

  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st äggulor
  • 2 dl filmjölk
  • 50 g smör, smält
  • 1 msk smör till stekningen

Så här gör du

  1. Såsen: Koka upp vispgrädden i en liten kastrull. Häll den varma grädden över den hackade chokladen och vispa slätt. Håll såsen varm i närheten av spisen.
  2. Pannkakorna: Vispa ihop kakao, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en stor skål. Vispa ner äggulor, filmjölk, och smält smör tills nästan alla klumpar försvunnit.
  3. Hetta upp stekpannan och ha i en liten klick smör. Häll i en knapp deciliter smet i pannan för varje pannkaka. Stek på medelvärme tills det syns bubblor på ytan och undersidan har fått fin färg, efter cirka 2 minuter. Vänd på pannkakan och stek tills den fått fin färg även på andra sidan, cirka 1 minut. Ha eventuellt i lite smör i pannan innan nästa omgång.
  4. Servera pannkakorna med chokladsåsen.