Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannbiffar med lingonlök

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g viltfärs eller nötfärs
  • 1/2 gul lök
  • 1 1/2 tsk timjan
  • 1 1/2 tsk rosmarin
  • 1 ägg
  • 1/2 msk viltfond
  • 1/2 dl mineralvatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Lingonlök

  • 600 g gul lök
  • 3 msk rapsolja
  • 2 lagerblad
  • 1/2 msk timjan
  • 1-1 1/2 dl lingon, färska eller frysta
  • flingsalt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Lingonlök: Skala och skiva löken tunt. Mjukstek löken tillsammans med olja och kryddor i en gryta, cirka 30 minuter. Rör då och då. Det är viktigt att löken inte blir brynt, den ska mer smälta ihop.
  2. Blanda i lingon när cirka fem minuter av stektiden återstår. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pannbiff: Skala och finhacka löken. Fräs i smör utan att den tar färg. Blanda i kryddorna mot slutet. Låt kallna.
  4. Blanda färs, lök, ägg, fond, mineralvatten, salt och peppar. Forma färsen till biffar.
  5. Stek biffarna i smör på inte alltför stark värme, två till tre minuter på varje sida. Servera med lingonlök och potatismos, och kanske inlagd gurka.