Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannbiff med löksky och pressgurka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 63 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Pannbiff

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk soya
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Löksky

  • 4 gula lökar, skivade
  • 2 dl mörk öl
  • 4 dl kalvfond
  • 5 timjan
  • salt

pressgurka

  • 1 gurka, tunt skivad
  • 1/2 dl ättika, 12%
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl fint skuren persilja

Så här gör du

  1. Pressgurka: Blanda ihop allt till lagen och rör tills sockret och saltet löst upp sig. Blanda i persilja och tunt skivad gurka. Sätt en skål över som trycker ihop gurkan.
  2. Pannbiff: Fräs löken i smör utan den få färg, låt svalna. Blanda grädde, mjölk, soya, ägg, salt, peppar, och ströbröd, låt svälla ca 5 min. Blanda i löken och sedan färsen. Arbeta snabbt ihop smeten. Forma till biffar om ca 100g. Stek i smör 3-4min per sida tills dom får mörk, nästan svart stekyta.
  3. Löksky: Stek löken i smör i en het panna tills den får färg, sänk då värmen och stek löken mjuk. Häll på ölen och timjan, låt ölen koka in i löken, häll på fond och låt koka ihop 10-15min. Red av med maizena om du vill ha skyn tjockare.
  4. Servera pannbiff, lökskyn och pressgurkan med kokt potatis och någon form av lingon.