Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pannacotta med apelsinyoghurt & pepparkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • ½ vaniljstång
  • 1 apelsin, finrivet skal och 2 msk av saften
  • 2 dl yoghurt, naturell

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 stycken minipepparkakor
  • 1 msk lingon
  • ½ apelsin, finrivet skal
  • eventuellt malen kanel

Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
  2. Häll vispgrädde och strösocker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i både stången och fröna i kastrullen. Koka upp och dra av kastrullen från värmen.
  3. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i den heta grädden.
  4. Lägg i finrivet apelsinskal och rör i yoghurten.
  5. Häll upp i små portionsglas. Sätt i pannacottan i kylen i minst 4 timmar.
  6. Vispa upp grädden och fyll i en engångsspritspåse med fin stjärntyll.
  7. Spritsa på grädden och garnera med en liten pepparkaka, lingon och finrivet apelsinskal. Pudra eventuellt på kanel.