Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panerad torsk med ugnsbakad potatis och mycket smaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Panerad torsk:

  • 400 g torskfilé
  • Mjöl till panering (ca 2 dl)
  • Ägg till panering (ca 2 st)
  • Panko till panering (ca 3 dl)
  • Cayennepeppar i mjölet (ca 1 krm)

Ungsbakad potatis:

  • 1200 g fast potatis
  • Olja till ugnsbakning
  • Salt till ugnsbakning

Syrad lök:

  • 1 st rödlök
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk strösocker

Tillbehör:

  • 2 st stora avokados
  • 2 dl fryst eller färsk mango
  • Srirachamayo
  • Chili flakes
  • Sesamfrön

Så här gör du

  1. Syrad lök; Skiva rödlöken tunt, blanda äppelcidervinäger och socker och vänd ner rödlöken. Låt så i kylskåpet tills servering.
  2. Tina mango och fisken. Om du har färsk mango, skär den i kuber. Sätt ugnen på 225°.
  3. Ugnsbakad potatis; Tärna potatisen, förkoka den i några minuter. Lägg på en bakplåtspappersklädd bakplåt och häll på olivolja och salt. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Skär avokadorna i tunna skivor, fast de ska sitta ihop, som på bilden.
  5. Panerad fisk; förbered tre tallrikar med mjöl blandat med cayennepeppar, ägg och panko. Lägg fisken mellan två lager hushållspapper och torka av fiskbitarna. Strö över salt på båda sidorna av fiskbitarna.
  6. Skär fiskbitarna i önskad storlek och form. Vänd ner de i mjölet först, sedan i ägget och till sist pankon. Stek fiskbitarna tills de är gyllenbruna och frasiga.
  7. Lägg upp på valfritt sätt och ringla över lite srirachamayo och sesamfrön och toppa avokadon med chili flakes. Klaaaaaaaart!
  8. Servera och njut!