Panerad torsk med ugnsbakad potatis och mycket smaker

Ett förslag på upplägg!
Ingredienser
4 portioner
Panerad torsk:
- 400 g torskfilé
- Mjöl till panering (ca 2 dl)
- Ägg till panering (ca 2 st)
- Panko till panering (ca 3 dl)
- Cayennepeppar i mjölet (ca 1 krm)
Ungsbakad potatis:
- 1200 g fast potatis
- Olja till ugnsbakning
- Salt till ugnsbakning
Syrad lök:
- 1 st rödlök
- 1 dl äppelcidervinäger
- 2 msk strösocker
Tillbehör:
- 2 st stora avokados
- 2 dl fryst eller färsk mango
- Srirachamayo
- Chili flakes
- Sesamfrön
Så här gör du
- Syrad lök; Skiva rödlöken tunt, blanda äppelcidervinäger och socker och vänd ner rödlöken. Låt så i kylskåpet tills servering.
- Tina mango och fisken. Om du har färsk mango, skär den i kuber. Sätt ugnen på 225°.
- Ugnsbakad potatis; Tärna potatisen, förkoka den i några minuter. Lägg på en bakplåtspappersklädd bakplåt och häll på olivolja och salt. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
- Skär avokadorna i tunna skivor, fast de ska sitta ihop, som på bilden.
- Panerad fisk; förbered tre tallrikar med mjöl blandat med cayennepeppar, ägg och panko. Lägg fisken mellan två lager hushållspapper och torka av fiskbitarna. Strö över salt på båda sidorna av fiskbitarna.
- Skär fiskbitarna i önskad storlek och form. Vänd ner de i mjölet först, sedan i ägget och till sist pankon. Stek fiskbitarna tills de är gyllenbruna och frasiga.
- Lägg upp på valfritt sätt och ringla över lite srirachamayo och sesamfrön och toppa avokadon med chili flakes. Klaaaaaaaart!
- Servera och njut!

Du kanske även gillar