Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panerad torsk med remouladsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Fisk

  • 2 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • salt och peppar
  • 600 g torsk, gärna ryggfilé
  • 3 msk smör/kokosfett

Remouladsås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk hackad ättiksgurka
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 liten rödlök
  • 1 tsk pressad citron
  • 1/2 tsk curry
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 150 g små fina ärtor
  • 150 g cocktailtomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Så här gör du

  1. Knäck äggen i en djup och vid tallrik och vispa upp. Häll mandelmjöl i en annan likadan tallrik och salta och peppra lite.
  2. Doppa fiskfiléerna först i äggen och sedan i mandelmjölet.
  3. Stek i smör eller kokosfett, cirka 3 minuter på varje sida på medelvärme.
  4. Blanda majonnäs med crème fraiche, ättiksgurka, kapris och finhackad rödlök.
  5. Smaka av med salt, peppar, pressad citron och curry.
  6. Ge ärtorna ett snabbt uppkok och skölj dem sedan i kallt vatten. Dela tomaterna i fjärdedelar.
  7. Blanda grönsakerna med olivolja och vinäger. Salta och peppra lite.