Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panerad torsk i hot panering

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Jag har haft det svårt med panerad mat. Speciellt när paneringen har inte givit någon extra smak. Därför blandade jag i lite kryddor i själva ströbrödet för att få extra smak. Fisken som jag har använt är vanlig fryst torsk som har tinats upp.

Ingredienser

3 portioner
  • 3 st torskrygg
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 msk cintronsaft
  • 1,5 tsk chili flakes
  • 1 tsk paprika pulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 st salt
  • smör för stekning

Så här gör du

  1. Används fryst fisk, måste den tinas. När fisken har tinats, torka av fisken lätt med hushållspapper. Låt fisken stå vid sidan medan paneringen förbereds.
  2. I djup tallrik nummer ett häll i vetemjölet.
  3. I djup tallrik nummer två; vispa upp ägget med citronsaften med en gaffel.
  4. I djup tallrik nummer tre blanda ströbröd med chili flakes, paprika pulver, svartpeppar och salt.
  5. Vända filén i vetemjölet först, sedan ägget och till sist i ströbrödet.
  6. Hetta upp rikligt med smör i stekpanna och stekfisken i cirka 4-7 minuter på varje sida. Tiden varierar beroende på tjockleken på fisken.
  7. När fisken är stekt, lägg den på hushållspapper och fortsätt med stekningen utav de andra filéerna.
  8. Servera gärna med ärtor och starkare sås.