Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panerad röding med grönsaksröra

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Röding

  • 600 g färsk röding
  • 1 ägg
  • pofiber
  • kallpressad kokosolja

Grönsaksröra

  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1 morot, skivad
  • 1/2 zucchini, skivad
  • 1 broccolibukett, hackad
  • 1/2 aubergine, hackad
  • ca 10 cm färsk ingefära, riven
  • ca 5 cm färsk gurkmejla, riven
  • 1 chili, skivad
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 1 avokado
  • 1 påse babyspenat, 65 g
  • kallpressad kokosolja
  • salt
  • grillkrydda

Till servering

  • limeklyftor

Så här gör du

  1. Stek lök, en morot och zucchini i kallpressad kokosolja. Krydda med salt och Clean eatings grillkrydda
  2. Tillsätt broccoli, aubergine, ingefära, gurkmeja, chili och vitlök. Låt fräsa samman. Tillsätt mer kokosolja om det blir torrt. Skär ner en avokado och låt fräsa på.Till sist, häll ner en påse färsk babyspenat.
  3. Skär rödingen i stora bitar. Vispa upp ett ägg i en skål. Häll ut pofiber på ett fat.Vänd fisken först i ägget och sen i pofiber. Stek i kallpressad kokosolja.
  4. Pressa en halv lime över rätten.