Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panerad makrill med broccolimos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g makrillfiléer
  • 2 ägg
  • 2-3 dl mandelmjöl
  • smör eller kokosfett till stekning
  • sammanlagt 400 g broccoli och blomkål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar
  • 70 g sallatsblad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Så här gör du

  1. Dela makrilfiléerna i 2-3 bitar. Torka av dem med hushållspapper och doppa dem först uppvispat ägg och sedan mandelmjöl.
  2. Stek i smör eller kokosfett, ungefär 2 min på varje sida.
  3. Koka kålen mjuk och häll sedan av vattnet. Tillsätt majonnäs och mixa slät. Rör ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera makrillen med moset och sallatsblad blandade med olivolja, vinäger och lite salt och peppar.