Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panerad kyckling med potatissallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Panerade kycklingbröst blir mycket saftigare än när du bara steker dom. Jag gör oftast 2-3 fler än jag behöver då dom är förbannat goda kalla också. Skiva och lägg på en smörgås. På med en till brödskiva och vips så har du en stadig lunch till morgondagen. Potatissalladen är inte den ”mjöliga” varianten. Denna är frisk och mycket godare. Salladen passar också att äta kall dagen efter. Har man gjort rätten tidigare går den att göra på 30 minuter men för nybörjaren tar det nog tre kvart.

Ingredienser

1 portioner
  • 1 st Kycklingbröst
  • 2 st Potatis
  • 1 st Morot
  • 2 msk Smörgåsgurka finhackad
  • 1 msk Majonäs
  • 1/2 msk Gräddfil
  • Ströbröd
  • 2 st Ägg

Så här gör du

  1. Börja med att koka potatis och morötter så de blir mjuka i cirka 15 minuter. Äggen kokar du hårda i cirka 9 minuter.
  2. Under tiden panerar du kycklingen. Vispa ett ägg och lägg kycklingbitarna i det. Lägg sen ströbröd i en djup tallrik och lägg på en kycklingbit. När kycklingbiten ligger på ströbrödet skopar du lite ströbröd ovanpå och trycker till lite med fingrarna. Vänd biten och gör om samma sak. Se till att hela kycklingbiten är panerad - Bild 1. (Ja jag skippar mjölet)
  3. När potatis och morötter kokat klart häller du av vattnet och fyller på med kallvatten. Låt stå några minuter och ta sedan upp allt och skiva i tärningar. Ägget skalar du och skivar i en äggskivare. Skiva och vänd ägget ett kvartsvarv och skiva igen. Lägg sen allt detta i en bunke tillsammans med smörgåsgurkan - Bild 2.
  4. Lägg nu i majonäs och gräddfil och rör om försiktigt. Smaka av med sallt och svartpeppar. Potatissalladen mår egentligen bäst av att ligga i kylen 15 minuter före serveringen men det kan du ju skippa. Har du ingen smörgåsgurka kan du byta till bostongurka - Bild 3.
  5. Stek kycklingen i hälften smör och hälften olja. Det ska vara rikligt, inte bara en liten klick smör. Stek inte hårt. Meddelväme och 8-10 minuter på varje sida så den får en fin färg och blir krispig. Salta varje sida medan du steker.
  6. Lägg kycklingen först på hushållspapper någon minut och sen upp på tallriken tillsammans med potatissalladen.