Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Panang curry med fläsk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk panang curry
  • 3 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika
  • 8 st thai limeblad
  • 2 msk fisksås
  • 40 g palmsocker
  • 2 st kokosmjölk(400ml)

Så här gör du

  1. Skär bort fett från köttet och skär i tunna bitar (2x4 cm)
  2. Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter
  3. Skär paprika eller chili i en halv centimeter tjocka strimlor
  4. Strimla limeblad i väldigt små strimlor
  5. Skaka ett kokosmjölkpaket ordentligt och häll i stekpanna ca 4 dl och koka upp
  6. Tillsätt marinerat kött och låt sjuda i 20 minuter på låg värme. Rör då och då. Ställ åt sidan när det är klart.
  7. Ställ en annan stekpanna på medium värme
  8. Skaka inte det andra kokosmjölkpaketet. Tillsätt den trögflytande delen i stekpannan.
  9. Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken
  10. Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden)
  11. Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl
  12. Häll i resten av kokosmjölken från första stekpannan och blanda ordentligt
  13. Sänk plattan till svag värme
  14. Tillsätt strimlade limeblad, strimlad chili, paprika, palmsocker och 1 msk fisksås
  15. Låt koka i 4 minuter och stäng sedan av värmen
  16. Servera med ris och vanlig sallad