Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Palsternackssoppa med panerad rödspätta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Soppa

  • 500 g palsternacka
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 Hackade vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • 8 dl Vatten eller grönsaksbuljong (skippa fond isf)
  • 1,5 dl Vitt vin
  • Cayennepeppar efter smak o styrka!
  • salt och vitpeppar efter smak
  • 1 dl grädde
  • 50 g Crème cheese(frivilligt)
  • klick smör
  • olivolja till stekning

Rödspätta

  • 4 Färska rödspätta filéer
  • 1 Ägg
  • Mjöl
  • grovt ströbröd
  • salt och vitpeppar
  • smör till stekningen

Servera med

  • Färsk riven parmesanost

Så här gör du

  1. Hetta upp en gryta med olivolja. Fräs lök, cayenne och vitlök någon minut. Lägg ner hackad palsternacka och häll på vatten/buljong. Häll i vin och lagerblad. Låt puttra på spisen till palsternackan är mjuk.
  2. Mixa soppan slät. Häll i grädde och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg gärna ner en klick smör innan servering eller rör ner creme cheese.
  3. Knäck och vispa ett ägg lätt på en tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Salta och peppra filéerna. Doppa dem först i mjöl, sen ägg och ströbröd. Stek dem någon minut på varje sida i rikligt med smör, salta och peppra eventuellt mer om du vill.
  4. Häll upp soppa i en tallrik, riv över parmesanost och servera med rödspätta!