Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paleo Baconpiroger med surdeg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st Ägg
  • 150 g Paleo surdeg
  • 80 g Magic Mjölmix PaleoLita
  • 30 g Kokosfett
  • 4 g salt
  • 1 pkt Bacon
  • 1 st Lök
  • äggula för pensling
  • ost, sesamfrön för dekoration

Paleo surdeg:

  • 45 g Mjölmix Magic PaleoLita
  • 150 g vatten

Så här gör du

  1. Paleo surdeg. Surdeg tar 3 dagar att göra! Om du vill äta pirogerna på lördag, starta din surdeg redan på onsdag.
  2. Ta en ren glasburk och blanda ihop 1/3 del mjölmix och 1/3 vatten direkt i burken med en plast eller en träsked.
  3. Ställ glasburken på en varm plats med en tunn duk ovanpå.
  4. Mata degen varje dag med 15 g mjölmix och 50 g ljummet vatten tills det tar slut.
  5. Bakdagen. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och ställ degen i en varm plats tex i ugnen i ca 30 garders värme, under 2 timmar.
  6. Stek lök och bacon och häll på lite senap, ställ undan.
  7. Tryck ut eller kavla ut degen på en bakplåtspapper till en rund form. Dela den i 8 delar. Lägg en sked bacon/lök i varje bit. Rulla ihop den, ställ de på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla med äggula och dekorera med tex ost, sesamfrön.
  8. Baka i varmluft i ca 200g i ca 20 minuter. Obs. Olika ugnar ger olika resultat.