Paleo Baconpiroger med surdeg

Ingredienser
4 portioner
- 2 st Ägg
- 150 g Paleo surdeg
- 80 g Magic Mjölmix PaleoLita
- 30 g Kokosfett
- 4 g salt
- 1 pkt Bacon
- 1 st Lök
- äggula för pensling
- ost, sesamfrön för dekoration
Paleo surdeg:
- 45 g Mjölmix Magic PaleoLita
- 150 g vatten
Så här gör du
- Paleo surdeg. Surdeg tar 3 dagar att göra! Om du vill äta pirogerna på lördag, starta din surdeg redan på onsdag.
- Ta en ren glasburk och blanda ihop 1/3 del mjölmix och 1/3 vatten direkt i burken med en plast eller en träsked.
- Ställ glasburken på en varm plats med en tunn duk ovanpå.
- Mata degen varje dag med 15 g mjölmix och 50 g ljummet vatten tills det tar slut.
- Bakdagen. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och ställ degen i en varm plats tex i ugnen i ca 30 garders värme, under 2 timmar.
- Stek lök och bacon och häll på lite senap, ställ undan.
- Tryck ut eller kavla ut degen på en bakplåtspapper till en rund form. Dela den i 8 delar. Lägg en sked bacon/lök i varje bit. Rulla ihop den, ställ de på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla med äggula och dekorera med tex ost, sesamfrön.
- Baka i varmluft i ca 200g i ca 20 minuter. Obs. Olika ugnar ger olika resultat.

Du kanske även gillar
Populära recept