Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Palak Tofu

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st röd lök, hackad
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 2 st röd chili, hackad
  • 2 pkt tofu, skuren i kuber
  • 450 g fryst spenat
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk senapsfrön
  • 2 tsk kummin frön
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1,5 tsk garam masala
  • 0,5 tsk sabji masala
  • salt
  • peppar
  • 1 nypa asafoetida

Så här gör du

  1. Förbered alla grönsaker med att hacka dem.
  2. Skär tofun i kuber och smält en klick smör i en stekpanna. När smöret har smält, lägg ner tofun och salta lätt. Fräs tofun tills den har fått härliga krispiga sidor.
  3. Medan tofun fräs, häll i olja i en wokpanna. När oljan har blivit varm, häll i senapsfröna.
  4. Senapsfröna ska börja poppa innan kummin fröna blandas i.
  5. Häll i löken, vitlöken, ingefäran och chilin. Rör om och temperaturen på plattan kan behövas sänkas för att inte bränna löken.
  6. När löken har blivit mjuk, lägg i gurkmeja, masala och rör om.
  7. Rör ner spenaten.
  8. När spenaten inte är längre fryst och blanda i den krispiga tofun.
  9. Rör om och smaka om salt och peppar är tillräckligt.
  10. Servera gärna med chapati eller ris.