Palak paneer

Foto: Frida Wismar
Ingredienser
4 portioner
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 hackad gul lök
- 1 hackad grön chili (utan frön om man vill ha mindre starkt)
- 2 tsk riven ingefära
- 1 hackad tomat
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1-2 tsk garam masala
- 1 tsk salt
- 500 g spenat, färsk eller fryst
- 1 dl visp- eller kokosgrädde
- svartpeppar
- 1 sats paneerost
- färsk koriander till garnering
Så här gör du
- Värm olja i en gryta, lägg spiskummin och fräs tills det doftar.
- Lägg i lök, chili och ingefära, stek tills löken är mjuk.
- Tillsätt tomat, gurkmeja, garam masala och salt. Fräs i cirka 10 minuter tills tomaterna blivit mosiga.
- Stek spenaten tills den mjuknar och tillsätt sedan grädden. Låt allt koka ihop i några minuter.
- Smaka av med salt och nymalen peppar.
- Skär osten i kuber, lägg dem i såsen och värm i någon minut. Garnera med koriander.
- Servera med ris eller bröd.

Du kanske även gillar
Populära recept