Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Palak paneer

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat
Palak paneer
Foto: Frida Wismar

Laga egen palak paneer! Det blir riktigt gott och är lättare än du tror. Den indiska färskosten paneer finns att köpa i asiatiska eller indiska livsmedelsbutiker.

Recept hämtat ur boken ”Yogaköket” av Malin Mendel (Lava Förlag).

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad grön chili (utan frön om man vill ha mindre starkt)
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 hackad tomat
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1-2 tsk garam masala
  • 1 tsk salt
  • 500 g spenat, färsk eller fryst
  • 1 dl visp- eller kokosgrädde
  • svartpeppar
  • 1 sats paneerost
  • färsk koriander till garnering

Så här gör du

  1. Värm olja i en gryta, lägg spiskummin och fräs tills det doftar.
  2. Lägg i lök, chili och ingefära, stek tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt tomat, gurkmeja, garam masala och salt. Fräs i cirka 10 minuter tills tomaterna blivit mosiga.
  4. Stek spenaten tills den mjuknar och tillsätt sedan grädden. Låt allt koka ihop i några minuter.
  5. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  6. Skär osten i kuber, lägg dem i såsen och värm i någon minut. Garnera med koriander.
  7. Servera med ris eller bröd.
Du kanske även gillar