Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Palak Paneer med halloumi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • solrosolja
  • 2 msk fintärnad ingefära
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm nystötta kardemummakärnor
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 130 g färsk babyspenat
  • salt
  • nymald peppar
  • 500 g halloumi

Raita med mynta

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 1/2 dl grovhackad mynta
  • 1 krm spiskummin
  • 3 msk mango chutney, helst spicy

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fintärna tomaterna.
  2. Mjukstek löken i olja i en gryta. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor. Låt fräsa med några minuter.
  3. Tillsätt tomater och tomatpuré och fräs ihop några minuter. Häll på vatten och grädde. Koka sakta under lock cirka 10 minuter.
  4. Tärna osten och stek den gyllenbrun och knaprig i olja. Vänd ner osten i såsen. Servera grytan direkt tillsammans med raitan och basmatiris
  5. Raitan: Mixa yoghurt, mynta och spiskummin med stavmixer. Rör ner chutneyn. Låt gärna smakerna mogna en stund i kylen.