Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paj med fetaost, soltorkade tomater och rödlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 220 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g smör, kallt och tärnat
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl kallt vatten
  • 1 st rödlök, strimlad
  • 300 g fetaost
  • 10 st soltorkade tomater, strimlade
  • 6 st körsbärstomater, halverade
  • 4 st ekologiska ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • oregano
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar

Så här gör du

  1. Kör smör och vetemjöl till smulor i en matberedare med kniv. Tillsätt vattnet lite i taget och kör tills degen börjar gå ihop, precis när degen börjar binda stänger du av. Ta upp degen på mjölat bord och arbeta ihop den tills den blir smidig. Täck med plastfilm och låt vila i kylen i 30 minuter. Tryck sedan ut degen i en pajform, ca 24cm i diameter.
  2. Lägg i rödlöken, de strimlade soltorkade tomaterna och smula över fetaosten. Fördela ut körsbärstomaterna ovanpå fetaosten.
  3. Vispa ihop äggen med grädden och oreganon, smaka upp med salt och vitpeppar. Tänk på att även fetaosten är salt så ta det varsamt med saltet. Häll äggstanningen i pajskalet.
  4. Sätt in pajen på 175 grader mitt i ugnen och låt den baka ca 25-30 minuter eller tills den satt sig och fått fin färg.