Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk paella

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • cirka 1 dl olivolja
  • 1 påse saffran
  • 2 tsk chiliflakes
  • 4 dl avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl edamamebönor
  • 12 cocktailtomater
  • svarta oliver utan kärnor
  • 1 knippe salladslök, delad på längden och hårt grillad
  • 2 citroner, delade på tvären och grillade

Så här gör du

  1. Hacka och fräs löken tillsammans med hackad vitlök i ½ dl olivolja. Tillsätt mer olivolja vid behov. Tillsätt saffran och chiliflakes, fräs en stund. Tillsätt riset, fräs ytterligare.
  2. Tillsätt vitt vin och del av buljongen. Låt puttra på svag värme. Tillsätt buljong allteftersom vätskan kokar in.
  3. Grilla under tiden den delade och urkärnade paprikan i ugn på grillvärme, 250 grader, cirka 10 minuter, tills paprikan blir svart och skalet lyfter. Lägg i bunke med plast över, låt svalna, skala och strimla.
  4. Baka tomater: Dela tomaterna på tvären, lägg på plåt, sockra en aning med brunt socker. Baka i ugn, 200 grader, 45 minuter. Låt svalna.
  5. Lägg paprika, edamamebönor, svarta oliver och tomater i riset. Garnera med grillad citron och den grillade löken.