Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paella med kyckling, chorizo och räkor – gott recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 62 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 gr kycklinglårfilé delade i 4 bitar
  • 250 gr chorizo i skivor, gärna rå
  • 0 ,75 dl olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika i bitar
  • 4 dl ris, gärna paellaris eller avorio
  • 1 saffran à 0,5 gr
  • 400 gr krossade tomater
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 500 gr blåmusslor
  • 500 gr oskalade räkor
  • 2 dl gröna ärtor
  • Citron och slätbladig persilja till servering

Så här gör du

  1. Bryn chorizon och kycklingen hastigt i hälften av olivoljan. Efter någon minut, lägg i lök, vitlök och paprika och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt resten av olivoljan, riset och saffran och låt fräsa med en sista minut.
  2. Häll på tomatkross, buljong och paprikapulver. Rör runt väl. Sätt på locket och låt puttra i 20 minuter. Rör om efter halva tiden.
  3. Under tiden tvätta, borsta musslor väl och ta bort ev skägg. Släng de som är sönder och de som inte stänger sig när man knackar på dem lätt.
  4. När 5 minuter återstår av tiden lägg musslorna överst och på med locket igen tills alla musslor öppnat sig. Släng de som fortfarande är stängda.
  5. Tillsätt till sist ärtor och rör runt. Lägg räkor överst och låt bli varma under lock i 1 minut.
  6. Strössla på persiljablad över det hela och servera med citronklyftor.