Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pad thai

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Pad thai är en klassisk thailändsk rätt som är mycket enkel att laga. Ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. Här är ett vegetariskt grundrecept du enkelt kan komplettera med kyckling, räkor, tofu eller biff.

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g risnudlar, blötlagda i kallt vatten
  • 200 g böngroddar
  • 60 g tofu, i tärningar
  • 2 msk olja
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 100 g vitkål, strimlad
  • 4 st salladslökar, i bitar
  • 2 st ägg
  • skivad gurka
  • limeklyfta
  • krossade jordnötter

Smaksättning:

  • 1 msk fisksås
  • 2 msk sweet chilisås eller tamarindjuice
  • mörk soja, 4 droppar
  • 2 tsk strösocker

Så här gör du

  1. Låt nudlarna rinna av i ett durkslag. Ta bort roten på böngroddarna, den smala svansen. Skölj groddarna och låt rinna av.
  2. Woka tofun i olja några minuter så att den får lite färg. Rör om hela tiden. Tillsätt hackad vitlök, vitkål, salladslök och nudlar. Rör om hela tiden så att nudlarna blir tillagade, men inte klibbar ihop.
  3. Knäck äggen och rör ner i woken, rör om så att de blir stekta och smuliga. Smaksätt med fisksås, sweet chilisås, soja och strösocker.
  4. Servera med skivad gurka, limeklyfta och strö över krossade jordnötter.
1 kommentar om "Pad thai"