Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pad thai – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 45 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g risnudlar, blötlagda i kallt vatten
  • 200 g böngroddar
  • 60 g tofu, i tärningar
  • 2 msk olja
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 100 g vitkål, strimlad
  • 4 salladslökar, i bitar
  • 2 ägg
  • skivad gurka
  • limeklyfta
  • krossade jordnötter

Smaksättning:

  • 1 msk fisksås
  • 2 msk sweet chilisås eller tamarindjuice
  • mörk soja, 4 droppar
  • 2 tsk strösocker

Så här gör du

  1. blötlägg nudlarna i vatten. Låt nudlarna rinna av i ett durkslag. Ta bort roten på böngroddarna, den smala svansen. Skölj groddarna och låt rinna av.
  2. Woka tofun i olja några minuter så att den får lite färg. Rör om hela tiden. Tillsätt hackad vitlök, vitkål, salladslök och nudlar. Rör om hela tiden så att nudlarna blir tillagade, men inte klibbar ihop.
  3. Knäck äggen och rör ner i woken, rör om så att de blir stekta och smuliga. Smaksätt med fisksås, sweet chilisås, soja och strösocker.
  4. Servera med skivad gurka, limeklyfta och strö över krossade jordnötter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

1 kommentar om "Pad thai – recept"
Du kanske även gillar