Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pad thai med kyckling (Rätten är inte stark, ingen chili)

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

3 portioner
  • 2 st kycklingfilé
  • 3 msk matolja
  • 7 msk pad thai-sås
  • 200 g risnudlar
  • 150 g strimlad spetskål
  • 1,5 tsk Maggi-sås
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vatten
  • 3 st salladslök

Så här gör du

  1. Lägg nudlar i ljummet vatten ca 20 minuter.
  2. Skär kyckling i lagom stora bitar.
  3. Dela löken på längden och dela dem c:a 4 cm. långa bitar.
  4. Häll oljan i stekpannan på ganska hög värme.
  5. När oljan blir varm, tillsätt kyckling och rör om. Stek till kycklingen blir klar.
  6. Tillsätt äggen och rör om.
  7. Tillsätt pad thai-sås, Maggi-sås och rör om ordentligt.
  8. Tillsätt nudlar och rör om. Stek till nudlarna blir färdiga, c:a 5-7 minuter.
  9. Tillsätt vatten och rör om.
  10. Sänk till medium värme och tillsätt spetskål och salladslök. Rör om c:a 1 minut. Stäng av värmen.
  11. Servera med skivad gurka och grovkrossade jordnötter.
1 kommentar om "Pad thai med kyckling (Rätten är inte stark, ingen chili)"