Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pad thai

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 250 g udonnudlar eller äggnudlar
  • 2 morötter
  • 1 ⁄2 gul lök
  • 1 pak choi
  • smör och olja att steka i
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 ⁄2 röd chili, finhackad
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 2 dl edamamebönor
  • 1 ⁄2 msk palmsocker
  • eller strösocker
  • 1 tsk limejuice
  • några droppar fisksås
  • 2 ägg
  • 2 salladslökar

Tillbehör

  • 1 dl jordnötter
  • limeklyftor
  • koriander

Så här gör du

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och skiva morötterna tunt. Strimla löken och pak choi.
  3. Fräs morötter och pak choi i lite olja och smör på medelvärme. Lägg i den gula löken, vitlöken och chilin mot slutet. Salta och peppra.
  4. Lägg nudlarna, morötterna, pak choi, löken, vitlöken, chilin och bönorna i en stor kastrull. Rör i socker, limejuice och fisksås.
  5. Vispa upp äggen i en skål och häll över nudlarna, rör om tills äggen stelnar.
  6. Strimla salladslöken och strö över.
  7. Lägg upp i skålar. Hacka jordnötterna grovt och strö över. Servera med limeklyftor och koriander.