Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oxfilé och rotsakstimbal med krasse- och vermouthsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g oxfilé (för en rejäl portion)
  • 2 st medelstora sötpotatisar
  • 0,5 st rotselleri
  • 2 st palsternackor
  • 250 g mascarpone

  • smör
  • salt, peppar

Såsen

  • 3 dl torr vermouth
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 ask krasse
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • ev lite mjölredning

Så här gör du

  1. Köttet tar du fram så det är rumsvarmt. 15-30 minuter innan du ska steka det saltar du och pepprar ordentligt runtom. Jag föredrar att steka det i bitar framför att helsteka, då får du mer god stekyta.
  2. Riv alla rotsaker grovt och pressa ur lite vätska genom en sil. Blanda ner i en skål med mascarpone, salt och peppar.
  3. Pressa ner i varsin portionsform och ställ i en ugnsform. Lägg en klick smör på varje portion.
  4. Grädda på 175 grader i 25 minuter.
  5. Såsen: Koka upp vermouth med buljongtärning. Blanda ner crème fraiche och låt koka ihop lite. Klipp ner krasse och smaka av med cayennepeppar. Red av såsen om du vill ha den lite tjockare.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.