Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oxfilé med tryffel och lufttorkad skinka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En festlig oxfilé i medaljonger med gräddkokta ärtor och tryffel i tunna strimlor. Servera med rostad potatis.

Läs också: Här hittar du alla recept du behöver för att laga en perfekt nyårsmiddag

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g oxfile i medaljoner
  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 20 g svart tryffel
  • 1 tsk plockade timjanblad
  • 100 g lufttorkad skinka, fint strimlad
  • 2 dl grädde
  • salt
  • smör till stekningen

Så här gör du

  1. Krydda oxfilén med salt och peppar, stek gyllene i smör, 3 minuter på varje sida, stek färdigt i ugn, 100 grader till innertemperatur av 58 grader.
  2. Fräs lök och skinka i smör tills skinkan blivit lätt frasig, tillsätt ärtor och grädde. Koka ihop till simmig stuvning.
  3. Smaka av med salt och timjan.
  4. Strimla tryffeln fint.
  5. Lägg upp oxfilén på varma tallrikar, toppa med ärtstuvning och till sist strimlad tryffel. Servera med rostad potatis.