Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oxfilé med trattkantarellsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Oxfilé

  • 4 bitar oxfilé

Trattkantarellsås

  • 1 dl Torkade trattkantareller
  • 2 dl Vatten
  • 1 st Finhackad schalottenlök
  • 1 msk Smör
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 msk Nymald grönpeppar
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1,5 msk Konc. kalvfond
  • 1 tsk Kinesisk soja
  • 0,5 dl Hackad persilja

Så här gör du

  1. Börja med såsen: Lägg trattkanterllerna i blöt, ca 2 dl vatten. Låt kantarellerna svälla i vattnet, minst en timme. Finhacka löken och fräs i smör i en kastrull. Kramar kantarellerna försiktigt men spar vattnet. Låt kantarellerna fräsa med löken i kastrullen. Tillsätt vattnet (som kantarellerna låg i) samt vispgrädden till kastrullen. Tillsätt därefter grönpeppar, fond, soja och senap till såsen och låt koka 10 min. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar om det behövs. Red med maizena om så önskas. Stek oxfilé i grillpanna ett par minuter innan servering. Alternativt, ugnsstek en större bit oxfilé i ugn. Servera med hasselbackspotatis.