Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oxfilé med marinerad sparris


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

”En god köttbit smakar bra tillsammans med marinerad sparris toppad med parmesanost.”

Ingredienser

4 portioner
  • 2 buntar sparris, ca 400 g
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 40 g parmesanost
  • 4 oxfilé
  • smör eller kokosfett att steka i
  • smör till servering
  • 1/2 dl hackad persilja
  • balsamicokräm

Så här gör du

  1. Skär av det nedersta på sparrisen och skala stjälkarna eventuellt med en potatisskalare.
  2. Koka dem lätt och skölj dem hastigt i kallt vatten. Lägg dem i en djup tallrik och häll över olivolja, vinäger och salt och peppar.
  3. Hyvla parmesan över.
  4. Salta och peppra köttet och stek det i smör eller kokosfett. Servera köttet med sparrisen, en klick smör, hackad persilja, salt och peppar och lite balsamicokräm.