Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oxfilé med gorgonzolasås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g gorgonzola
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 2 dl crème fraiche
  • rivet skal av 1 citron
  • några droppar tabasco
  • salt och peppar
  • 300 g vaxbönor
  • 3 msk olivolja
  • 600 g oxfilé i 4 skivor
  • 3 msk smör/kokosfett

Så här gör du

  1. Smält gorgonzolan på medelstark värme i smör eller kokosfett i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, citronskal, tabasco, salt och peppar.
  2. Koka vaxbönorna ett par minuter och häll av vattnet.
  3. Salta och peppra oxfilén och stek den ett par enstaka minuter i smör eller kokosfett.
  4. Servera oxfilén med såsen och de kokta vaxbönorna. Ringla lite olivolja över bönorna. Dekorera med basilika.