Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oxfilé med ­
rotsaksgratäng

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 200 g morötter

  • 200 g sötpotatis

  • 2 dl vispgrädde

  • 2 vitlöksklyftor

  • salt och peppar
  • 
150 g chèvre

  • 600 g oxfilé i skivor

  • smör eller kokosfett att steka i

  • salladsblad

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk vit balsamvinäger


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 
Skala morötter och sötpotatis och skär dem i skivor och slantar. Koka morötterna 5 minuter. Lägg morötter och sötpotatis i en ugnsfast form.

  3. Häll vispgrädde i en skål och riv eller pressa i vitlöken. Salta och peppra.

  4. Häll över morötterna och sötpotatisen och smula över chèvre.

  5. Låt stå i ugnen 20-30 minuter.

  6. Salta och peppra på oxfilén och stek i smör eller kokosfett, någon enstaka minut på varje sida.

  7. Servera oxfilén med gratängen och ­salladsblad med vinägrett.