Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Oxfilé à la caspadia

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 700 gram oxfilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 4 blad isbergssallad
  • 2 tomater
  • 1 halv gurka

Klyftpotatis

  • 1 gul paprika
  • 1 1/2 röd lök
  • 10 potatisar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Pepparsås

  • 1 liter vispgrädde
  • 2 1/2 dl grillolja Caj P
  • 3 msk maizena
  • lite kallt vatten

Så här gör du

  1. Skala potatis och lök och skär dem i klyftor. Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i bitar. Lägg potatis och grönsaker i en ugnsform. Ringla över olivolja. Salta och peppra och rör om.
  2. Baka potatisen i 225 graders värme i ugnen cirka 35 minuter.
  3. Skär upp köttet i fyra skivor. Stek hastigt skivorna i smör i stekpannan. Salta. Ställ in köttet i ugnen på 215 grader i tio minuter.
  4. Gör under tiden såsen. Värm grädden i en kastrull, tillsätt oljan. Red maizenan med litet kallt vatten i en kopp och häll redningen i såsen. Vispa och låt det hela sjuda i tre minuter.
  5. Dekorera fyra tallrikar med isbergssallad, tomathalvor och gurkskivor. Lägg upp en köttskiva, sås och klyftpotatis på varje tallrik.