Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ox, kalv, lamm filé

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • filé
  • salt / peppar

Så här gör du

  1. Salt och peppar på köttet. Eller en marinad om så önskar
  2. Linda in köttet hårt i plastfilm ungefär som du snurrar ihop en korv.
  3. Stick in en termometer i köttet och in i ugnen på 50 grader har du inte tiden på din sida så kör du ugnen på högre grader max 75-100grader. Kör du på 50 grader så räkna med att det tar flera timmar beroende på storlek på köttbiten
  4. När köttet nått 50 grader innetemperatur. Måste köttet vila lägg det åt sidan i minst 5 minuter.
  5. Ta ut ur plasten och stek köttet till en bra serveringtemperatur. Stek det inte för hårt nu tänk på att köttet är färdiglagat redan och ska bara få en fin färg och en bra temp, kall mat är inte gott.