Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ostsufflé med valnötter & fikon

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 STYCKEN

Karamelliserade valnötter

  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vatten
  • 50 g valnötter

Ostsuffléer

  • 1 msk vetemjöl
  • 11 ⁄4 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 krm salt
  • 1 tsk majsena
  • 100 g finriven ost, emmentaler
  • 3 äggvitor
  • smör till formarna

Tillbehör

  • 2 färska fikon
  • 2-3 msk flytande honung

Så här gör du

  1. Karamelliserade valnötter: Häll sockret i en torr stekpanna, tillsätt vattnet och koka till en ljus karamell.
  2. Vänd i valnötterna och häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Peta isär nötterna med en gaffel. Om det är svårt så kan du i stället hacka nötterna grovt när de svalnat.
  4. Ostsuffléer: Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Smörj fyra portionsformar med smör. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och koka upp under kraftig vispning.
  6. Dra av kastrullen från värmen och låt svalna något. Vispa i äggulor, salt, majsena och riven ost.
  7. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat skål och vänd ner den i smeten.
  8. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera direkt eftersom suffléer sjunker ihop efter några minuter.
  9. Skär upp fikonen i klyftor och servera flytande honung och valnötterna till suffléerna. Pudra eventuellt florsocker över.