Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ostsufflé med sparris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 
1 msk smör

  • 1 msk mjöl

  • 1 dl mjölk
  • 
100 g blåmögelost
  • 
50 g grön eller vit sparris, lätt kokt
  • 
1 stort ägg, delat i vita och gula

  • svartpeppar

Så här gör du

  1. 
1. Värm ugnen till 180 grader och smöra fyra ugnsfasta portionsformar.

  2. Skär sparrisen i mindre bitar och fördela i portionsformarna.

  3. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Rör sedan gradvis i mjölken, koka upp under omrörning.

  4. Smält ner osten i såsen. Rör sedan i äggulan och smaka av med peppar. Ta kastrullen från värmen.

  5. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd försiktigt i den i såsen. Fördela i portionsformarna.

  6. Grädda suffléerna i 12-14 minuter, tills de har rest sig och blivit gyllenbruna. Servera genast.