Ostsoppa med pesto och basilika

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
4 portioner
Ostsoppa
- 7 dl grönsaksbuljong
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl riven parmesanost
- salt
- svartpeppar, malen
Topping
- 8 soltorkade tomater, spar lite av oljan
- 4 msk pesto, färdigköpt eller enligt recept nedan
- 2 msk hackade valnötter eller rostade pinjenötter
- bladpersilja och basilika, hackad
Pesto
- 1 kruka basilika
- 2 vitlöksklyftor, skalade
- 50 g pinjenötter
- 1 dl olivolja
- 1 dl färskriven parmesanost
- salt
- svartpeppar, malen
Så här gör du
- Ostsoppa: Koka upp grönsaksbuljongen.
- Häll i grädden och koka upp.
- Rör i parmesanosten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Servering: Lägg upp soppan i skålar. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg i. Toppa med pesto, nötter, bladpersilja och basilika. Ringla på lite olja från de soltorkade tomaterna.
- Pesto: Mixa basilikan, vitlöken och pinjenötterna. Häll i oljan flytta över till en skål och vänd i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

Du kanske även gillar
Populära recept