Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ostronsåssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st Romansallad
  • 5 g Vitlök
  • 1.5 msk Ljus soja
  • 0.5 msk Ostronsås
  • 1 tsk Socker
  • 1 msk Matolja

Så här gör du

  1. Skär av roten på salladen och tär bladen i lagom salladsstorlek. Koka salladsbladen i vatten i ca 30 sekunder tills de mjuknat något. Ta ur bladen och lägg på en tallrik.
  2. Skär vitlök i tunna skivor.
  3. Stek vitlöken i 1 msk matolja i en liten panna på medelhög temperatur tills de blir gyllenbruna.
  4. Tillsätt ostronsås, ljus soja, socker och 0.5 dl vatten. Lås såsen koka upp.
  5. Häll såsen över salladen.