Ostpaj med gravlaxtopping

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
8 bufféportioner
- 1 förp färsk utkavlad pajdeg
Fyllning
- 3 ägg
- 2 krm salt
- 1/2 krm cayennepeppar
- 3 dl vispgrädde
- 100 g riven västerbotten
- 150 g riven gratängost
Topping
- 6-8 skivor gravad lax
- hackad dill och dillkvistar
- nymalen svartpeppar
- citronskivor
Så här gör du
- Rulla ut pajdegen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter, så att den kommer upp lite över kanten. Ställ pajen i frysen ca 20 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajen i mitten av ugnen ca 15 minuter.
- Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Rör i grädden i 2-3 omgångar. Vänd ner all ost och blanda ihop.
- Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Häll ostfyllningen i den förgräddade pajen. Sätt pajen på ett galler i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.
- Ta ut pajen och låt den kallna.
- Toppa pajen med gravad lax och dill. Peppra. Servera med citronskivor.

Du kanske även gillar
Populära recept