Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ostpaj med gravlaxtopping

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 förp färsk utkavlad pajdeg

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g riven västerbotten
  • 150 g riven gratängost

Topping

  • 6-8 skivor gravad lax
  • hackad dill och dillkvistar
  • nymalen svartpeppar
  • citronskivor

Så här gör du

  1. Rulla ut pajdegen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter, så att den kommer upp lite över kanten. Ställ pajen i frysen ca 20 minuter.
  2. Värm ugnen till 225 grader. Förgrädda pajen i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en bunke. Rör i grädden i 2-3 omgångar. Vänd ner all ost och blanda ihop.
  4. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Häll ostfyllningen i den förgräddade pajen. Sätt pajen på ett galler i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills fyllningen stannat och fått fin färg.
  5. Ta ut pajen och låt den kallna.
  6. Toppa pajen med gravad lax och dill. Peppra. Servera med citronskivor.