Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ostmuffins med örter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Matiga och saftiga muffins som förutom till soppa också passar är gott på utflykten och till sallad. Godast är de ljumma eller rumstempererade. Bakar du i förväg går de bra att värma i vanlig ugn.

Ingredienser

8 stora muffins
  • ½ kruka finhackad färsk timjan
  • ½ knippe gräslök
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • 150 g mild getost
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • ½ msk honung
  • 2 ½ dl filmjölk eller naturell yoghurt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka alla örter fint. Blanda hälften av örterna med hälften av gestosten och ställ åt sidan.
  3. Blanda mjöl, lagrad ost, bakpulver och salt.
  4. Använd en matberedare eller mixer och kör smöret krämigt. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt med honung och fil eller yoghurt. Blanda i mjölet och resterande hälften av örterna och getosten.
  5. Fyll små muffinsformar till hälften. Fördela över ört- och ostblandningen och fyll på med resten av smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter eller tills muffinsen fått fin färg.