Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ostkaka med keso

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • smör till formarna
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk flytande honung
  • 500 g keso
  • 1 dl mandel
  • 5 dadlar

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl färska bär
  • färsk mynta
  • eventuellt hallon eller lingonpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj fyra portionsskålar med smör.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och honung. Blanda i keso. Mixa sötmandeln och blanda ner i kesoäggstanningen.
  4. Kärna ur och mixa dadlarna, vänd ner i smeten.
  5. Häll upp smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter.
  6. Servering: Vispa grädden. Garnera ostkakorna med vispad grädde, bär och mynta. Strö eventuellt över hallon- eller lingonpulver.