Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ostgratinerade kotletter med sting

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 kotletter från gris, gärna eko, ca 600–700 g
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör till stekning
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 20 g riven ost, t ex präst eller cheddar
  • 200 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek kotletterna i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  3. Blanda crème fraîche med soja och sambal oelek.
  4. Lägg kotletterna i en ugnsfast form, klicka på crème fraîche-blandningen och strö över ost.
  5. Gratinera mitt i ugnen i cirka 5 minuter, tills osten smält.
  6. Koka under tiden bönorna i lättsaltat vatten. Det tar ett par minuter. Häll av vattnet.
  7. Strimla löken. Fräs bönorna och löken i smör med vitlöken. Salta och peppra.
  8. Servering: Servera bönorna till kotletterna. Strö över svartpeppar och timjan.