Ossobuco bianco

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
4 portioner
- 1 1/2 kg kalvlägg i skivor
- salt
- nymald peppar
- vetemjöl
- smör
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 2 1/2 dl torrt vitt vin
- 1 lagerblad
- 2 kryddnejlikor
- 1 kanelstång
- 1 1/4 dl varmt vatten
Gremolata:
- rivet skal av en tvättad citron
- 1 dl hackad bladpersilja
- 2 st finhackade vitlöksklyftor
Så här gör du
- Bind eventuellt upp köttskivorna med bindgarn. Vänd dem i saltat och pepprat mjöl. Bryn köttet i smör i en stor gryta. Grytan ska vara så stor att köttet får plats i ett lager.
- Tillsätt den hela vitlöksklyftan, vin och kryddor. Sjud sakta under lock cirka 15 minuter.
- Häll på vattnet. Fortsätt sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Ös köttet några gånger under koktiden.
- Blanda ingredienserna till gremolatan och vänd ner i grytan vid servering. Smaka av med salt och peppar.

Du kanske även gillar
Populära recept