Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ossobuco bianco

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 1/2 kg kalvlägg i skivor
  • salt
  • nymald peppar
  • vetemjöl
  • smör
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 kanelstång
  • 1 1/4 dl varmt vatten

Gremolata:

  • rivet skal av en tvättad citron
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor

Så här gör du

  1. Bind eventuellt upp köttskivorna med bindgarn. Vänd dem i saltat och pepprat mjöl. Bryn köttet i smör i en stor gryta. Grytan ska vara så stor att köttet får plats i ett lager.
  2. Tillsätt den hela vitlöksklyftan, vin och kryddor. Sjud sakta under lock cirka 15 minuter.
  3. Häll på vattnet. Fortsätt sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Ös köttet några gånger under koktiden.
  4. Blanda ingredienserna till gremolatan och vänd ner i grytan vid servering. Smaka av med salt och peppar.