Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ossobuco

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

En klassisk rätt på kalvlägg från Milano som är utmärkt LCHF-mat. När grytan puttrar på spisen sprids en härlig doft i köket!

Ingredienser

4 portioner
  • 1,2 kg kalvlägg
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 bit rotselleri
  • 5 dl ljus kalvbuljong
  • 500 g krossade tomater
  • 1 röd paprika
  • 10 skivor salami
  • 1 kruka timjan
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja till stekning

Så här gör du

  1. Stek köttbiten runtom i olivolja i en stor gryta, tills den fått en fin yta. Salta och peppra. Flytta över köttet till ett fat.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken.
  3. Skala och skär rotsellerin i bitar.
  4. Fräs rotsellerin i olivolja i grytan, tillsätt löken och vitlöken. Fräs allt och lägg i köttet.
  5. Häll på buljongen och de krossade tomaterna. Koka grytan under lock i 1 timme.
  6. Kärna ur paprikan och skär den i bitar och lägg i grytan. Koka ytterligare 30 minuter, tills köttet är mört.
  7. Lägg i salamiskivorna.
  8. Hacka hälften av timjanen och lägg i. Koka upp och garnera med resten av timjanen.